marți, 21 ianuarie 2014

Ia romanesca traditionala cucereste lumea - I

FOLCLOR de VIITOR – Inspiratia romaneascaIa romaneasca - Modele, designeri romani - Adrian Oianu si Lana Dumitru

Micul nostru manifesto a pornit din dorinta de a suplimenta sertarul cu mandrie fata de istorie si motivele noastre nationale, dar si mai mult fata de portul de inspiratie folclorica.

Curentul “boho” care defineste perfect multe din motivele etnice si folclorice, s-a abatut si asupra inspiratiei din costumele noastre nationale si populare. Ceea ce ar trebui sa ne bucure, devine in acelasi timp si o frustrare, pentru ca acest lucru nu ne este atribuit direct, traditia romaneasca devenind si o muza a marilor designeri. Desi acestia au mai inglobat si au promovat deja elemente romanesti in creatiile lor anterior (vezi YSL – expozitia “La blouse romaine”), primavara lui 2012 sedimenteaza tendinta in mod universal.
Adele - Tom Ford - Primavara - vara 2012
Adele - Tom Ford - Primavara - vara 2012
Stiam ca Tom Ford a creat ia purtata de Adele in pictorialul pentru Vogue, din martie 2012 si eram de asemenea la curent ca Isabel Marant are o creatie similara, insa ne-am mirat sa vedem ce replica perfecta este aceasta! Am descoperit-o intr-un designer boutique din Vancouver si am mai aflat ca a fost un model extrem de popular. :)

Isabel Marant Primavara 2012 - Ie romaneasca

Isabel Marant
Isabel Marant Primavara 2012 - Ie romaneasca
Isabel Marant - Primavara 2012 - Ie romaneasca
Sursa: http://www.stylista.ro/folclor-de-viitor-inspiratia-romaneasca/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu